Labioplasti Ameliyatı Ankara
Labioplasti ameliyatı, zamanla vajinal dokularda doğal veya farklı sebeplerden dolayı oluşan sarkmadan ve biçimsizlikten labioplasti ile bu kurtulmak mümkündür. Çoğu kadının rahatsız olduğu bu durum, cerrahi bir estetik operasyonla düzeltilebiliyor. Ankara ilinde yaptığımız operasyonlarda iç dudak estetiği olarak bilinen bu ameliyatı sorunsuz gerçekleştiriyoruz.
Labioplasti Nedir?
Labioplasti nedir? Farklı etmenlere bağlı olarak, vajina dudakları ve çevresindeki doku üzerinde oluşabilecek sarkmaların düzeltilmesi için gerçekleştirilen ameliyata labioplasti adı verilmekte. Bu ameliyat, aynı zamanda “vulval cerrahi” adıyla da tanınıyor. Labioplasti ameliyatıyla, “labia minora” adlı dokunun cerrahi bir operasyonla küçültülmesi hedeflenmektedir. Çoğunlukla vajinal bölgenin iç dudak bölümünde gerçekleştirilen bu işlem, gerekli görülmesi halinde, vajinanın farklı bölümlerinde de uygulanabiliyor.
Labioplasti ameliyatı, üç farklı doku ve vajinal bölge üzerinde gerçekleştiriliyor. İlki, vajinanın iç bölümünde bulunan ve iç dudak olarak adlandırılan “labia minora” dokusudur. Bu alandaki sarkmalar, labioplasti operasyonu ile düzeltilebiliyor. İkinci bölüm, vajinanın dış dudakları olarak bilinen “labia majora”. Yine farklı nedenlerle oluşabilen sarkmalar, bu bölümde gerçekleştirilen cerrahi müdahale ile düzeltilmekte. Son olarak, vajinanın dış bölümünde, vulva çevresindeki dokulara labioplasti ameliyatı ile müdahale edilebilmekte.
İç dudak estetiği adından da anlaşıldığı gibi estetik kategorisinde yer alır. Ancak, sağlığınızı tehdit eden bazı durumlarda da labioplasti ameliyatına başvuruluyor.
Labioplasti Ameliyatı Hangi Durumlarda Gerekli?
Labioplasti ameliyatına başvurulmasının temel motivasyonu genellikle estetik kaygıya dayanmakta. Her vajinada, doğal yollardan iç dudak kısmında oluşan sarkma ve genişleme görülebilir. Aynı şekilde, doğum gibi farklı etmenlere dayanan sarkmalar ve çatlaklar da sıklıkla ortaya çıkmakta. Bu durumdan rahatsız olan çoğu kadın, vajina dokusunu yeniden şekillendirmek istemekte.
Yaşlanma, boyut değişikliği, renk değişikliği ve buna benzer estetik bozukluklar, labioplasti ameliyatının temel motivasyonunu oluşturuyor. Journal of Sexaul Medicine tarafından, 2008 yılında yayınlanan araştırmaya göre, bu operasyona başvuran kadınların yalnızca %32’si estetik kaygılar dışında, sağlık problemleri nedeniyle cerrahi operasyona başvurmakta. Kadınların büyük bir kısmı, ameliyatı tamamen estetik bir operasyon olarak tercih ediyor. Bazı durumlarda vajinal bölgede yaşanan sağlık problemlerinin önüne geçilmesi amacıyla da gerçekleştiriliyor. Interseks, fiziksel acı ve hatta vajinismus problemlerine neden olan bazı şekil bozuklukları, labioplasti ameliyatı ile tedavi edilebiliyor.
Labioplasti ameliyatının sağlık sorunları dışında ne zaman gerekli olacağı tamamen kişinin seçimine bağlı. Labioplasti ameliyatına başvuran çoğu hastada, vajinal dokuda tamamen doğal yollardan oluşmuş ve normal kabul edilen deformasyonlar gözlemlenmekte. Bu görüntüden rahatsız olarak ameliyata başvurmanız kabul edilebilir bir sebep. Ancak ameliyat öncesinde ve sonrasında sizi neler beklediğini ve ameliyatın sizin için doğru bir tercih olup olmadığını, mutlaka doktorunuz ile istişare etmelisiniz.
Labioplasti Ameliyatı Nedir?
Labioplasti ameliyatı, estetik ve sağlık sebeplerine bağlı olarak gerçekleştirilebilmekte. Estetik bir görüntü sağlamak için Labioplasti ameliyatı gerçekleştirilmekte. Aynı şekilde herhangi bir cinsel hastalık halinde, tedavi amacıyla gerçekleştirilebilir. Ameliyat, kişinin ihtiyaçlarına göre, farklı yöntemler uygulanarak gerçekleştiriliyor. Genellikle basit yöntemler içeren labioplasti ameliyatı, tecrübeli bir operatör kontrolünde çok rahat gerçekleştirilebilmekte. Altı farklı prosedür ile gerçekleştiriliyor. Her biri farklı bir teknik ile gerçekleştirilen bu operasyonlar, yine aynı şekilde farklı ihtiyaçlara göre şekillendirilmekte.
Kenar Doku Rezeksiyon Tekniği
Kenar doku rezeksiyon tekniği, Labioplasti ameliyatının en temel tekniklerinden biri olan bu yöntem, basit bir şekilde, vajinal dudakların çevresinden doku alımı ile gerçekleştiriliyor. Bölgeye yerleştirilen bir kıskaç aracılığıyla, doku azaltımı yapılacak bölge belirleniyor. Daha sonra, cerrahi müdahale ile fazla doku alınarak, vajina daha düzgün bir görüntüye kavuşturuluyor. Tıp sözlüğünde “edge resection” şeklinde tanımlanmış olan bu teknik, birçok hekim tarafından öncelikli olarak tercih edilmekte. En kolay labioplasti ameliyat tekniği olduğu için, çoğu zaman kısa süre içerisinde tamamlanabiliyor. Bu yöntem sıklıkla tercih ediliyor olsa da, bazı riskleri bulunmakta. Ameliyatın düzgün şekilde gerçekleştirilmemesi halinde, vajinal doku üzerinde bulunan doğal kırışıklıkların kaybolma ihtimali bulunuyor. Buna ek olarak, hissizleşme ve daha önceden çıplak gözle görülmeyen pembe dokuların görünür hale gelme durumu da ortaya çıkabilir.
Merkez Yarık Rezeksiyon Tekniği
Merkez yarık rezeksiyon tekniği, vajinal bölgenin merkezinde bulunan dokuların azaltılması ile gerçekleştirilmekte. Kenar dokulara yapılan müdahalenin aksine, doku üzerinde yer alan doğal kırışıklıklar bu operasyondan etkilenmiyor. Hassas bir bölgede gerçekleştirildiği için, oldukça kontrollü yapılması gereken bu ameliyatın doğru gitmemesi sonucunda, sinir uçlarının hasar görmesi nedeniyle, kronik acı veya hissizlik oluşabilmekte. Labioplasti ameliyatında bu yöntemin en büyük avantajı, hassas klitoris dokusuna dokunulmadan, tamamen güvenli şekilde gerçekleştirilebiliyor olması. Günümüzde, gelişen tıp teknolojileri sayesinde, merkez yarık rezeksiyon tekniği ile labioplasti ameliyatı çok daha kolay gerçekleştiriliyor.
Geri Epitelizasyon Tekniği
Geri epitelizasyon tekniği, bölgede yer alan Epitel dokusunun merkezinden, cerrahi müdahale yöntemi ile doku alımı gerçekleştirilmekte. Bu bölgede gerçekleştirilen işlem, hassas cerrahi bıçaklarla veya lazer yöntemi ile uygulanabiliyor. Gelişmiş bir ameliyat yöntemi olmasına rağmen, diğer yöntemlere kıyasla daha fazla doku alınmasına ihtiyaç duyulduğu için, bu yöntemin uygulanmasına çok sıcak bakıldığı söylenemez.
Lazer ile Labioplasti Ameliyatı
Lazer ile labioplasti ameliyatı gerçekleştirilebiliyor. Kolay bir şekilde, fazlalık dokunun lazer müdahalesi ile alınması sonucunda gerçekleştirilen bu operasyon kısa sürede sonuçlanıyor olsa da, çoğu zaman tercih edilmiyor. Lazer ile gerçekleştirilen labioplasti ameliyatlarında kist oluşumu gibi bir takım komplikasyonlara sık rastlanmakta. Bu nedenle, size en uygun ameliyat yönteminin belirlenmesini doktorunuza bırakmanızda fayda var.
Diğer Labioplasti Ameliyat Teknikleri
Labioplasti ameliyatında bunların dışında farklı yöntemler de uygulanabiliyor. Tamamen hastanın talebine ve gerçekleştirilecek işleme göre değişen bu yöntemler, doktorunuz tarafından en doğru şekilde belirlenecektir. Hassas bir ameliyat olması nedeniyle, mutlaka uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi gereken labioplasti, doğru şekilde gerçekleştirilmesi halinde risksiz bir ameliyat.
Labioplasti Ameliyatı Ne Kadar Sürüyor?
Labioplasti ameliyatı, düşünülenin aksine oldukça hızlı bir şekilde tamamlanmakta. Yaklaşık 45 dakika ile 1.5 saat arasında değişen sürelerde tamamlanan ameliyat sonrasında, hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Labioplasti ameliyatının süresini belirleyen en önemli faktör, hastanın vajinal dokusunda ne tarz bir işlem yapılması gerektiği. Çoğu zaman basit yöntemler yeterli gelirken, bazı durumlarda farklı tekniklerin uygulanması, ameliyat süresini uzatabilir. Ancak, genellikle ameliyat kısa sürmekte.
Hastaneye Yatmak Gerekli Mi?
Labioplasti ameliyatı, lokal anestezi ile gerçekleştirilebildiği için hastaneye yatmayı gerektirmez. Kısa sürede sonuçlanan ameliyat sonrasında, hasta hemen evine gidebilir ve günlük yaşantısına devam edebilir.
Normal şartlarda lokal anestezi yeterli geliyor olsa da, bazı durumlarda hastanın fazla hassas olması veya ameliyattan korkması nedeniyle genel anestezi de uygulanabilir. Genel anestezi uygulanması halinde, yine hastanede yatmaya gerek kalmadan, aynı gün içerisinde taburcu olmak mümkün. Bu gibi durumlarda, yaklaşık 4 saat içerisinde taburcu olarak, günlük yaşantınıza devam etmeniz mümkün.
İyileşme Süreci
İyileşme süreci, kısa bir ameliyat olmasına rağmen kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Günler ya da aylar içerisinde iyileşmesi mümkündür. Bu süreçte hekiminizin tavsiyelerini göz ardı etmemeli ve özellikle hijyen konusunda çok dikkatli olmalısınız. Kısaca tamamen bünyenizle alakalı bir süreç olup genellikle 7~10 gün süre içerisinde gündelik yaşamınıza dönebilirsiniz. Bu sürecin tamamen hastanın biyolojik yapısıyla alakalı olduğunu bilmek gerekir.
Dikişler Kaç Günde Düşer?
Labioplasti ameliyatında uygulanan çoğu teknikte dikişe ihtiyaç duyulmakta. Dokunun sabit kalabilmesi ve cerrahi müdahale uygulanan kısımların yenilenebilmesi amacıyla uygulanan dikişler, çoğu zaman alınmaya ihtiyaç duymadan kendiliğinden kaybolur. Dikişlerinizin düşmesi veya kaybolması bünyenize göre değişkenlik gösterecektir. Ortalama bir aydan üç aya kadar çıkabilen bu süreçte, doktorunuzun önerdiği bakımlar haricinde, dikişler için özel bir işlem yapmanıza gerek bulunmuyor. Labioplasti ameliyatlarında, çoğu doktor kendi kendine eriyen dikişleri tercih etmekte. Bu sayede, bir kez dikiş yapıldıktan sonra, dikişlerin alınması için hastaneye gitmenize gerek kalmıyor. Dikişler, görevini yerine getirdikten belli bir süre sonra kendiliğinden kayboluyor.
Kaç Günde İyileşirim?
Kaç günde iyileşebilirsiniz? Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, gerekli bakımları doğru şekilde gerçekleştirmeniz halinde, labioplasti ameliyatının yarattığı olumsuz durumlar kısa süre içerisinde düzelecektir. Bu süreç, ameliyat için uygulanan tekniğe bağlı olarak bir haftadan iki aya kadar çıkabilir. Bu sürecin hızlanması veya uzaması, tamamen kişinin vücudunun vereceği tepkiye bağlı olarak değişmekte.
Labioplasti Ameliyatı Sonrası Sizi Neler Bekliyor?
Labioplasti sonrasında tam anlamıyla iyileşme sürecini tamamlamanız zaman alabilir. Bu süreç içerisinde, iyileşmenizi hızlandırmak için düzgün beslenmeniz ve düzenli bir uykuya sahip olmanız çok önemli. Bunlara ek olarak, her zaman doktor tavsiyelerine uymalı ve eğer varsa, doktorunuzun önerdiği egzersizleri uygulamalısınız.
Labioplasti Ameliyatı Sonrası His Kaybı
Labioplasti ameliyatı sonrası his kaybı, ameliyatınızın başarılı geçmesiyle alakalı. Başarılı bir operasyon neticesinde herhangi bir his kaybı yaşanmamakta. Doktorunuzun tavsiye ettiği süre içerisinde, dilediğiniz gibi cinsel ilişkiye girebilir, herhangi bir his kaybı yaşamadan hayatınıza devam edebilirsiniz. Çoğu zaman his kaybı yaşanmıyor olsa da, bazı durumlarda ameliyat sırasında sinir uçları ve hassas dokular zarar görebilir. Bu durum sonucunda ortaya çıkan his kaybı, genellikle geçici olabileceği gibi, bazı durumlarda kalıcı hale gelebilir. Labioplasti ameliyatı sonrasında, his kaybı geçici süreliğine yaşanabilir, bu durum çoğu zaman normal olarak kabul ediliyor. Ancak kalıcı bir his kaybı olup olmayacağının kontrolü için doktorunuz ile görüşmenizde fayda var.
Vajinal Bölgede Şişlik
Çoğu kadın labioplasti ameliyatı sonrasında vajinal bölgede şişlikten şikayet etmekte. Ameliyat sonrasında, iyileşme sürecinde şişlik yaşanması gayet normal bir durum. Vücudun dışarıdan gelen bir müdahaleye verdiği doğal bir tepki olan şişlik, iyileşme sürecinin ilerlemesi ile birlikte ortadan kaybolacaktır. Vajina bölgesinde oluşan şişliğin acı vermesi, büyümesi veya çok uzun süre kalması durumunda bazı komplikasyonlardan şüphelenilebilir. İltihaplanma ve buna benzer tehlikeli durumların önüne geçmek için, şişliğin doktor tarafından kontrol edilmesinde fayda var. Normal şartlarda, ameliyattan birkaç saat sonra ortaya çıkan bu şişlik, birkaç gün içerisinde yok olmakta. Ancak, tüm diğer komplikasyonlarda olduğu gibi, bu durumda da süreç kişiden kişiye değişkenlik gösterecektir.
Vajinal Bölgede Ödem
Şişlikte olduğu gibi, labioplasti ameliyatı sonrasında ödem oluşumu da gayet doğal kabul edilmekte. Herhangi bir sağlık probleminin veya komplikasyonun işareti olmayan ödem, çoğu zaman ameliyat sonrasında, ilk hafta içerisinde ortadan kayboluyor. Ödem ile birlikte akıntı veya iltihap görülüyorsa, ödemin verdiği acı dayanılmaz seviyelerdeyse veya ödeminiz çok uzun süre kaldıysa, bu gibi durumlarda doktorunuza başvurmanızda fayda var. Her ne kadar doğal bir yan etki olarak kabul edilse de, bu durum ciddi problemlerin habercisi de olabilir.
Yanma Hissi
Labioplasti ameliyatı sonrasında, neredeyse tüm hastalarda yanma hissi görülmekte. Doku üzerinde yapılan cerrahi müdahale sonrasında oluşan bu etki, vajinal bölgeye uygulanan anestezinin etkisini kaybetmesi ile birlikte ortaya çıkmakta. Ameliyattan yaklaşık 4 saat sonra ortaya çıkmaya başlayan yanma hissi, iyileşme süreci boyunca devam edebilir. Ameliyat sonrasında, doktorunuz ile yapacağınız kontroller ve istişare sonucunda, yanma hissine nasıl müdahale edebileceğiniz konusunda tavsiyeler alabilirsiniz. Çoğu zaman ağrının hafifletilmesi için çeşitli ağrı kesiciler tavsiye edilmekte. Bunlara ek olarak, gerek görülmesi durumunda, ağrı kesici iğne uygulamaları da yapılabiliyor. Aynı şekilde, yanma hissine sebep olabilecek iltihap benzeri komplikasyonlara karşı da, doktor gözetiminde antibiyotik tedavisi uygulanabilir.
Ameliyat Sonrası Banyo ve Temizlik
Labioplasti ameliyatı sonrasında, yara kapanana kadar belli bir süre boyunca banyo yapılması ve su ile temas edilmesi tavsiye edilmiyor. Su ile temas, genellikle ilk iki gün önerilmiyor olsa da, bu süre doktorunuzun vereceği tavsiyeye göre değişebilir. Ameliyat sırasında uygulanan prosedürlere bağlı olarak, ne kadar süre banyo yapmamanız ve sudan uzak durmanız gerektiği, doktorunuz tarafından anlatılacaktır.
Ameliyat sonrasında, vajinal bölge temizliği için gazlı bez ve özel solüsyonlar tavsiye edilmekte. Yine aynı şekilde, tuvalet ihtiyaçlarınızdan sonra su yerine gazlı bez ve doktorunuzun tavsiye edeceği solüsyonlar ile temizlik yapabilirsiniz. Genellikle 2-3 gün sonra banyo yapılabiliyor. Çoğu hastada ortalama olarak bu sürelerde kapanan yara, bazı durumlarda daha uzun süre açık kalabiliyor. Bu nedenle, ne zaman banyo yapabileceğinize dair en sağlıklı bilgiyi doktorunuzdan almanız gerekli.
Ameliyat sonrasında herhangi bir hastalık kapılmaması ve iltihaplanma gibi problemlerin önüne geçilmesi için, genital bölge temizliğine özen gösterilmesi gerekli. Eğer bölge yeteri kadar temiz tutulmazsa, iltihaplanma oluşturarak, yaranın geç iyileşmesine neden olabilir.
Ameliyat Sonrası Cinsel İlişki
Labioplasti ameliyatı, direk olarak vajinal doku ile alakalı olduğu için, uzun bir süre cinsel ilişkiye girememenize neden olacaktır. Doktorunuzun tavsiyesine göre değişen bu süre, ortalama olarak 3-4 hafta olarak belirleniyor.
İyileşme sürecinden sonra, cinsel hayatınıza herhangi bir problem yaşamadan devam edebilirsiniz. Labioplasti ameliyatının düzgün geçmesi halinde, cinsel açıdan yarattığı herhangi bir yan etki veya olumsuz durum bulunmuyor.
İyileşme Sürecinde Ağrıyı Hafifletme Yöntemleri
Labioplasti ameliyatı sonrasında yanma hissi ve ağrı, neredeyse kesin olarak her hastanın başına geliyor. Bu durumu en rahat şekilde atlatmak için ağrı kesiciler dışında, alternatif yöntemlere de başvurabilirsiniz. Labioplasti ameliyatı sonrasında, pek çok kadın tarafından tercih edilen alternatif ağrı hafifletici yöntemler şu şekilde;
Papatya Çayı: Doğal bir yatıştırıcı olan papatya çayı, ağrı hafifletici özelliğe de sahip. Özellikle yanma hissine iyi geldiği için çok kişi tarafından tavsiye edilen papatya çayını alternatifleriniz arasında değerlendirebilirsiniz.
Buz Kompresi: Ağrıyı hafifletmek için en sık tavsiye edilen yöntemlerden biri de buz kompresi. Günde 5 kez, her biri 15-20 dakika olacak şekilde buz kompresi uygulayarak, doğal yöntemler ile ağrıyı hafifletebilirsiniz.
Nefes Egzersizleri: Vajinismus tedavisinde de kullanıldığı gibi, labioplasti ameliyatı sonrasında ağrıyı hafifletmek amacıyla nefes egzersizlerine başvurabilirsiniz. Nefes egzersizleri, ağrının yarattığı psikolojik baskıyı hafiflettiği gibi, bazı uzmanlara göre iyileşme sürecini de hızlandırıyor.
Labioplasti Ameliyatı Sonrasında Yapılması Gerekenler
Labioplasti ameliyatı sonrasında, tam anlamıyla iyileşme birkaç ayı bulabilir. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak ve belli başlı bazı noktalara dikkat ederek iyileşme sürecini hızlandırmanız mümkün.
Ameliyatlı bölgeyi temiz tutun. Doktorunuzun tavsiye ettiği yöntemleri kullanarak, ameliyat edilmiş bölgeyi temiz tutun. Böylece iltihaplanma ve enfeksiyon gibi problemlerin önüne geçebilirsiniz. Geniş iç çamaşırlarını ve kıyafetleri tercih edin. Sürtünme nedeniyle dokuların tahriş olabileceğini ve iyileşme sürecinin yavaşlayabileceğini unutmayın. Bu nedenle, iyileşme tamamlanana kadar geniş iç çamaşırları ve kıyafetler tercih etmelisiniz. Cinsel ilişkiye ara verin. Doktorunuzun da bahsedeceği üzere, bir süre cinsel ilişkiden uzak durmanız gerekebilir. Bu süreç birkaç haftadan bir aya kadar uzayabilir. Tampon yerine hijyenik ped tercih edin. Dokuların daha hızlı iyileşmesi ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması için, ameliyat sonrasında, birkaç hafta tampon yerine hijyenik ped tercih etmenizde fayda var.
Labioplasti Ameliyatı Ankara
Labioplasti ameliyatı Ankara kliniğimizde uzun yıllardır uzman ekibimizle birlikte hizmet veriyoruz. Bu alandaki tecrübelerimize dayalı olarak sizi yönlendiriyor ve süreci rahat atlatmanızı sağlıyoruz.
Labioplasti Ameliyatı Riskli Mi?
Labioplasti ameliyatında da belli başlı risk faktörleri bulunuyor. Özellikle, hassas dokular üzerinde çalışılıyor olması nedeniyle çok daha zor hale gelen bu operasyon sonucunda doku zararı, hissizleşme ve buna benzer yan etkiler ile karşılaşma ihtimaliniz mevcut. Labioplasti ameliyatında, risk faktörü tamamen doktorunuzun bilgisine ve deneyimine bağlı olarak değişmekte. İşinde uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilen ameliyatlarda herhangi bir yan etki veya komplikasyon görülmeyecektir.
En yaygın görülen yan etkiler ve komplikasyonlar şu şekilde:
Kanama: Ameliyat sonrasında kanama sıklıkla görülebilir. Bu durum çoğu zaman geçicidir ve herhangi bir kalıcı probleme yol açmaz.
Enfeksiyon: Vajinal bölgenin ameliyat sonrasında temiz tutulmaması halinde, enfeksiyon ve iltihaplanma gibi sorunlar ile karşılaşma ihtimaliniz bulunuyor. Bu durum, doktor gözetiminde gerçekleştirilen antibiyotik tedavisi ile düzeltilecektir.
Doku zedelenmesi: Ameliyat sırasında oluşabilecek bir problem sonucunda doku zedelenmesi yaşayabilirsiniz. Bu zedelenme çoğu zaman iyileşme süreci ile birlikte ortadan kayboluyor. Uzun süren veya ciddi doku zedelenmelerinde, alternatif tedavi yöntemlerine başvurmanız gerekebilir.
Yara izi: Labioplasti ameliyatı sonucunda çoğu zaman yara izi oluşmakta. Bu iz, ameliyatın türüne göre büyük veya daha küçük olabilir. Yara izinin silinmesi, labioplasti haricinde, lazer gibi farklı yöntemler ile sağlanabilir.
Hissizleşme ve hassasiyet azalması: Labioplasti ameliyatında en çok korkulan etkilerden olan hissizleşme, çoğu operasyonda az da olsa görülmekte. Bazı durumlarda çok az hissizleşme olurken, bazen bu durum fark edilir düzeylere çıkabiliyor. Ameliyat öncesinde, bu yan etki ile ilgili doktorunuzla görüşmenizde fayda var.
Labioplasti ameliyatında, bu yan etkiler dışında nadir de olsa farklı komplikasyonlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, anestezi nedeniyle oluşan alerjik reaksiyonlar veya ameliyat sırasında damarda pıhtılaşma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu riskler oldukça nadir görülmekte.
Labioplasti Ameliyatı Hangi Yaşlarda Gerçekleştirilebilir?
Labioplasti ameliyatında herhangi bir üst yaş limiti bulunmuyor. Ameliyatı engelleyen herhangi bir sağlık problemi olmadığı sürece, her yaştan kadın labioplasti ameliyatı yaptırabilir.
Bu ameliyatın 18 yaşından küçükler için ve 18 yaşını geçmiş olsa bile, geç ergenlik geçirenler için gerçekleştirilmesi tavsiye edilmiyor. Ergenlik süresince gelişmeye ve şekil değiştirmeye devam eden vajina dokusu, ameliyat sırasında zarar görebilir ve olumsuz sonuçlara yol açabilir.
Labioplasti Ameliyatı Fiyatları
Labioplasti ameliyatı fiyatları, estetik bir işlem olduğu için, her klinikte farklı bir labioplasti fiyatlarına sahip olabilir. Genellikle 3000 TL’den başlayarak, 15.000 TL’ye kadar çıkan fiyatlara sahip olan bu ameliyat, uygulanacak olan tekniğe ve ihtiyaçlarınıza göre değişen fiyatlara sahip olabiliyor.
Ameliyatın başarılı geçebilmesi için, doktorun tecrübesi ve bilgisinin kritik önemde olması nedeniyle, mutlaka alanında uzmanlaşmış bir isim ile çalışmanız tavsiye ediliyor.
Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimlerini yapıp, hizmet alanında terapilerde kullanmak için ek eğitimler ve sertifikalar almıştır. Uygulama yetkinliğine sahip olmasının yanı sıra uzun yıllara dayanan tecrübesiyle hasta ve danışanlarına hizmet sağlamaktadır.
Detaylar
Yorumlar